Skip to main content

Om oss, Joels Brygga

Restaurangen

En fisk- och skaldjursrestaurang med eget rökeri belägen på en utav av Sveriges vackraste platser, enligt oss, precis intill havet. Alla våra råvaror fiskas och plockas med omsorg från våra lokala samarbetspartners. Därefter komponeras och förädlas råvarorna med omsorg från våra passionerade kockar.

Vårt motto – Hållbart är framtiden.

Att kunna komma ner till denna drömska idyll och få äta färskfångad fisk som är tillagad med både hjärta och själ. Att få varva ner med något gott att dricka, njuta av den underbara utsikten och bara umgås med nära och kära.

Det är kanske inte så svårt att laga mat men att laga riktigt god mat kräver kunskap och passion. Vi brinner för bra råvaror, för en hållbar miljö, för havet och gemenskapen.

Joel, Stina & Jessica

Joel Kaspersson, Stina Ekman och Jessica Persson – En hallänning, en västgöte och en norrlänning, kort och gott. Vi har alla erfarenhet av restaurangyrket och kan inte tänka oss att arbeta med något annat.

Stina har tidigare drivit Stinas ute på Getterön i en herrans massa år, Joel har varit köksmästare över fem restauranger och två caféer samtidigt(!!) i Ramundberget, Funäsfjällen medan Jessica stadigt har tagit hand om personal och drift i olika restauranger under årens lopp. Tillsammans blir vi den perfekta trion med så mycket kunskap inom yrket att det inte går att ta miste på.

Med Joels Brygga vill vi förmedla våra kunskaper och passion i mat och dryck så fler får chansen att avnjuta god mat i den bästa av miljöer, bredvid havet.

Hur började allt?

Det hela började med att Joel och Jessica stötte på Stina på Varbergs torg. Joel har tidigare arbetat för Stina ute på Getterön, så vi började samtala lite smått om allt och ingenting. Joel nämner i förbifarten att det skulle vara kul att starta eget någon gång men att det var lite dåligt utbud på lokaler just nu… då tändes ett ljus i Stinas ögon!

Dagen innan hade Stina fått nys om att gamla Hamnbryggan var till salu.

Det tog inte många dagar innan Stina hörde av sig om vad hon hört, vips så var den bollen i rullning och här står vi nu idag med en helt fantastisk möjlighet framför oss!

Hur jobbar vi hållbart?

Hållbarhet handlar inte bara om vår miljö, det handlar även om hur vi jobbar och hur vi tar hand om varandra. Här är lite hur vi jobbar hållbart:

  • Källsortering av sopor och avfall
  • Förnybar energi – solceller
  • Lokala råvaror i säsong
  • Svinn smart- vi kastar inte skalkar utan gör sallad på dom
  • Jobbar för att minska vår energiförbrukning
  • Personalen ska ha en jämställd arbetsplats
  • Personalen ska ha hållbara arbetstider och arbetsuppgifter

Vårt Hantverk

Vi köper all vår kyckling av Alexandra i Valinge. Hon föder upp tuppar och på gården finns även grisar tulpaner och lite annat smått och gott!

Fisk och skaldjur efter säsong o tillgång. Vi har ett nära samarbete med Björkäng Fisk som har stenkoll på hur länge båtarna varit ute och fiskat och vilken metod som använts. Ni kan till exempel köpa våra fiskbiffar och såser hos dem!

Färsk makrill när den är som bäst! Vi röker den i rökeriet och serverar till julborden.

Svenskodlade musslor i Mollösund! Musslor hjälper till att rena havet så därför väljer vi svenska musslor såklart!

Havets nya guld! Vi samarbetar lokalt med familjen Hay! Louise och Eva-Maria är Varbergs egna tångdykerskor och plockar tång i säsong.

Vi köper även tång från Cassandra och Dick på Ten Island Sea farm, där dom odlar sockertång utanför Öckerö.

Våra ostron köper vi från Ulrika i Havstensund, som har egen odling där. För närvarande den enda kommersiella odlingen i Skandinavien.

Vi köper alla lammdetaljer från Cecilia och Anders på Holmåkra i Veddige. Där driver dem en ekologisk och KRAV-märkt uppfödning av lamm och tackor.

Under säsong köper vi massor örter och tomater/gurkor/sallad från Raimo, uppe i Torpa på Warbergs Tomateria

Grönsaker från Källdalens Trädgårdar.

Örter och grönsaker från Okome Trädgårdsodling.