Om restaurang Joels Brygga

En fisk- och skaldjursrestaurang, precis vid vattenbrynet. Med hjärtat i matlagningen, tanken på miljön och själen vid havet – känslan för havet. Det serveras fisk och skaldjur som fiskats lokalt, tillbehören – allt från tång till grönsaker är också lokala och närproducerade.

Vårt motto – Hållbart är framtiden.

Att kunna komma ner till denna drömska idyll och få äta färskfångad fisk som är tillagad med både hjärta och själ. Att få varva ner med något gott att dricka, njuta av den underbara utsikten och bara umgås med nära och kära.

Det är kanske inte så svårt att laga mat men att laga riktigt god mat kräver kunskap och passion. Vi brinner för bra råvaror, för en hållbar miljö, för havet och gemenskapen.

Om oss

Joel Kaspersson, Stina Ekman och Jessica Persson – En hallänning, en västgöte och en norrlänning, kort och gott. Vi har alla erfarenhet av restaurangyrket och kan inte tänka oss att arbeta med något annat.

Stina har tidigare drivit Stinas ute på Getterön i en herrans massa år, Joel har varit köksmästare över fem restauranger och två caféer samtidigt(!!) i Ramundberget, Funäsfjällen medan Jessica stadigt har tagit hand om personal och drift i olika restauranger under årens lopp. Tillsammans blir vi den perfekta trion med så mycket kunskap inom yrket att det inte går att ta miste på.

Med Joels Brygga vill vi förmedla våra kunskaper och passion i mat och dryck så fler får chansen att avnjuta god mat i den bästa av miljöer, bredvid havet.

Hur började allt?

Det hela började med att Joel och Jessica stötte på Stina på Varbergs torg. Joel har tidigare arbetat för Stina ute på Getterön, så vi började samtala lite smått om allt och ingenting. Joel nämner i förbifarten att det skulle vara kul att starta eget någon gång men att det var lite dåligt utbud på lokaler just nu… då tändes ett ljus i Stinas ögon!

Dagen innan hade Stina fått nys om att gamla Hamnbryggan var till salu.

Det tog inte många dagar innan Stina hörde av sig om vad hon hört, vips så var den bollen i rullning och här står vi nu idag med en helt fantastisk möjlighet framför oss!

Havet

Vi jobbar med mycket fokus på havet. Det finns så mycket där som vi mår bra av. Sådant som man kanske inte tänker på men också mycket vi vet massor av. Fisk i all ära men det finns så mycket mer! Vi vill ha ett levande hav och väljer att arbeta med det som havet har att erbjuda utan att slita på resurser från det.