Skip to main content

Julbord, Joels Brygga, Varberg

Julbord

Vill ni äta julbord men är lite trött på det klassiska svenska julbordet? Kom till Joels Brygga för en upplevelse ni sent kommer glömma! Upplev vårt julbord, som erbjuder en mängd utsökt julmat med stort fokus på havets läckerheter. Såklart har vi klassikerna såsom köttbullar, julskinka och Janssons frestelse men här finns även alternativ. Låt er förföras av vår idylliska miljö och ta del av vår unika atmosfär. Kom och fira jul med oss och skapa minnen som ni kommer bära med er livet ut.

Stora Julbordet 850kr

1-2 december
7-9 december
14-16 december

 

Familjejulbord Söndagar 550kr

3 december
10 december
17 december

EXTRA DAG!   FREDAG 22/12 från kl17.00

Barnpriser: 0-5år: Dagspris, 5-10år:190:-  10-12år: 250:-

Jultallrik 425:-
serveras måndag – lördag, lunchtid
måste förbokas senast dagen innan

1a serveringen
Sillar, potatis, hembakad bröd, knäckebröd & vispar smör 
2a serveringen
Gravad lax, hovmästarsås, rökt lax, ägghalva, rökt kycklingbröst, julskinka med senap, julkorv, grönkålssallad med apelsin, gubbröra, ostar med marmelad/chutney
3e serveringen
Prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse & grönkål
4e serveringen
Ris a la Malta, kakor, godis & kaffe 

Julkassen 2023

Vi hjälper er med starten och grunden till julbordet, fyll därefter på med era egna personliga favoriter. (Vi har beräknat kassen till cirka fyra personer.)
I vår populära julkasse får ni med er hem:
Varmrökt lax 
Gravad lax
Hovmästarsås
2st burkar sill (senapssill & Brantevikssill)
Janssons frestelse
Köttbullar
Grönkål
Julkakor

Pris 795:-

Det går också bra att beställa med extra av:

Sillburk 85:-
Rökt lax 425:-/kg
Köttbullar 200:-/kg
Hembakad dravlimpa 60:-/st

Beställ er kasse senast onsdag 20 december
Hämta hos oss fredag 22 december från kl.10.30-12.00
Önskar ni hämta annan dag eller tid, meddela detta då ni beställer.

 

Med reservation för ändringar 
Meddela alltid oss om ni har någon allergi

Stora Julbordet 2023

Vi har vårt fokus på fisk och skaldjur! Så med hjärta och själv knåpar vi ihop ett hemlagat julbord från grunden med allt som hör till och lite mer. Allt görs här på Joels brygga – förutom skumtomtarna, dom har vi inte vågat oss på att göra själva…

Inne i Joels Rökeri röks det fisk i alla möjliga storlekar och former.
Sillen! Den berömda sillen, Först läggs den in i en förlag där ska ligga minst två veckor. Sedan smaksätter vi sillen – och där sätter bara fantasin gränser! Sill ska njutas av i massa olika smaker.

Mikael och Mattias, våra kära vänner på Björkängs fisk ser till att vi har den finaste av fiskar! Med deras kunskap och kontakter vet vi vart fisken är fiskad och vilken fångsmetod som använts. Vi har koll, från start till mål!

Fisk & skaldjur

Brandeviksill
Löksill
Västerbottenssill
Matjesill
Senapssill
Gin & Citronsill
Portvin & Lingonsill
Tzatsiki sill NY!
Äpple & Kapris sill
Drömsill
Björnbärssill
Stekt inlagt sill
Krämig Örtsill
Kryddsill
Soyagravad lax
Rödbetsgravad lax
Brännvinsgravad lax
Pepparlax
Tångrökt lax
Varmrökt dubbelsidig regnbåge
Kallrökt lax
Rökt Hälleflundra
Rökt sill – vid tillgång
Rökt makrill
Rökt havskatt
Rökt piggvar
Rökta räkor
Kokta havskräftor
Blåmusslor med ingefära & chili
Cheesecake med matjesill

Kött & kallskuret 

All kyckling köper vi från Alexandra på Ekbackens fågel, Lammet kommer från Cecilia på Holmåkra Lamm, och renen är köpt av vår vän Marcus på Jillie ren & vilt i Funäsdalen. Övriga köttdetaljer köper vi från Lillegården kött & chark här i Varberg.

Julskinka
Rökt skinkstek
Viltkorv
Julkorv – Från Ekbackens Fågel
Rökt Kycklingbröst
Cheesecake med ren & pepparrot
Rostbiff
Kycklinglever pastej
Lamm rilette

 

 

Varma rätter

Köttbullar
Prinskorv
Janssons frestelse
Fläskspad
Fläsksida
Grönkål – finns även som vegetarisk
Potatis
Rostad brysselkål
Vår egna hemgjorda korv
Fiskbullar
Lutfisk med béchamelsås, ärtor, bacon & kryddpeppar- Beställes på plats
Kryddig linsgryta
Rödbetsbullar
Grillade betor med rökt färskost & frön

Gröna Bordet

Rostad blomkål med senap
Coleslaw på rödkål med ingefära & apelsin
Sotad spetskål med ättikssirap & kryddpeppar
Sesamstekt grönkål & broccoli
Rökta kikärtor
Syrad rödkål
Västerbottenspaj med tångcaviar

Tillbehör

Ägghalvor
Gubbröra
Skagenröra
Aioli
Hovmästarsås
Örtkräm
Äppelmos
Cumberlandsås
Rökt laxröra
Rödbetssallad
Cornichonger
Pickles
Picklade senapsfrön
Picklade kantareller
Pressgurka
Hackad rödlök & gräslök
PGs senap
Orginal senap
Habaneros Senap från Tvååker

Bröd & Ost

Allt bröd utom tunnbrödet bakar vi själva här, samt alla marmelader och chutneys görs också här. Honungen kommer från Bosse i Torpa

Dravbröd
Filbröd
Knäckebröd
Vörtbröd
Tunnbröd
Fröknäcke
Honung
Ambrosia från Skottorps ost
Kattegatt blå  från Skrea
Bieost
Rödlöks chutney
Tomatmarmelad
Päron/Fikon marmelad
Morotsmarmelad
Lingonmarmelad

Sött & Dessert

Här har vi bakat och donat allt ifrån grunden – utom skumtomtarna!

Ris a la Malta
Créme Catalana
Mousse
Skumtomtar *
Wienernougat
Chokladkaka
Fudge
Knäck
Pepparkakor
Småkakor
Mini tryfflar
Struvor
Risbräck
Daddelbollar
Marsipanrullar
Chokladdoppade aprikoser

Är ni intresserade av att boka julbord hos Joels Brygga, Varberg? Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi er.